Coaching

1-op-1 coaching voor betekenismakers die met een goed verhaal de harten van hun publiek willen raken.

 • Jij kent de impact van een goede presentatie en wilt écht iets goeds neerzetten.

 • Je zoekt een energieke en bevlogen coach die met je meedenkt én doet om je verhaal inhoudelijk sterker te maken.

 • Je presenteert vaker en met plezier. Toch weet je dat je beter kan. Authentieker en krachtiger.

 • Je komt lastig tot de kern van je verhaal en dat draagt niet bij aan een heldere boodschap.

 • Je zoekt een coach die gaat voor de échte en meest krachtige versie van jou!

 • Je wilt alle maskers afzetten en bent bereid om jezelf op dieper level te voelen om zo écht bij jezelf te komen.

MariekevanDam

"Ik werd gevraagd voor een TED-talk maar twijfelde. Vanaf het moment dat ik Alies sprak, sloeg mijn twijfel over naar plezier. Ze gaf me het gevoel dat het leuk zou worden en dat zij me daarbij ging helpen. En dat deed ze. Op alle fronten!

Alies gaf me het vertrouwen dat ik nodig had om te doen wat ik zo ontzettend eng vond. En ze wist zelfs meer uit me te krijgen dan dat ik wist dat ik in me had. Ik vond het een kado om zo goed begeleid te worden!"

Marieke van Dam
Nicole Plas

"Alies is wellicht wel het tegenovergestelde type dan ik ben, ze heeft onnoemelijk veel energie die ze gedoseerd weet te gebruiken in de live-sessies. Wat ze daarmee voor mij brengt is juist rust in mijn hoofd. De laatste keer dat ik ‘t Kalfje verliet leek alles op zijn plek te vallen en tegelijkertijd stimuleerde het mij enorm om de volgende stappen te zetten. Haar No Nonsense aanpak is een kwaliteit, snel tot de kern, essentie en de inhoud komen is wat ik nodig heb."

Nicole Plas
San Nijensteen

“Alies pakte meteen de essentie van mijn verhaal en vertaalde dat naar een spot-on boodschap! Dat voelde als ‘thuiskomen in mijn eigen verhaal’.

Een bizarre ervaring om zo geraakt te worden door iets wat eigenlijk zo eigen is en de essentie van wat ik wil delen met de wereld. Alies staat in verbinding en heeft mijn verhaal haarfijn opgepikt. Dank. Dank!"

San Nijensteen
Aldo van Duivenboden

"Alies geeft op liefdevolle wijze stevige feedback op vorm en inhoud van je verhaal en helpt je om jouw persoonlijke statement te creëren en vlot te presenteren zonder onnodige hulpmiddelen. De onderliggende les is dat je jezelf mag laten zien zoals je bent en dat is een les die ik iedereen gun."

Aldo van Duivenboden
Jij hebt een datum. Wij gaan bouwen aan je verhaal én performance.

1-op-1 coachtraject

Dit coachtraject is een persoonlijk en uniek traject en daar kies jij bewust voor. Jij maakt het liefste snelle stappen in een 1-op-1 setting. Jij wilt met vertrouwen en overtuiging spreken voor volle zalen en kleine groepen. Of dit nu is tijdens een seminar, een bedrijfspresentatie, je scriptieverdediging of in je training. Jij wilt je stevig voelen als spreker én jezelf zijn op dat podium.

In dit traject werken we ca. 3 maanden samen. We hebben dus ruim de tijd voor jouw ontwikkeling als spreker. Hieronder vertel ik je hoe ik werk, wat je kunt verwachten, wel zo duidelijk.

En tot slot: mijn LIVE coaching vindt plaats in 't Kalfje. Mijn eigen buitenlocatie midden in het groen: de ultieme plek om geïnspireerd te werken aan jouw authentieke zichtbaarheid.

Werkwijze

De inhoud

Iedere presentatie, lezing of pitch is een verhaal. Als je verhaal wankelt sta je op voorhand al met 1-0 achter. Als je je verhaal wél scherp hebt wil ik hóren of dat waar is. Vaak als je er zelf middenin zit zie je de nuances niet meer tussen wat er echt toe doet en wat je kunt weglaten. We gaan creëren, schrappen en finetunen. Er ontstaat een ijzersterke inhoud die aansluit bij jouw publiek én bij jou als spreker.

Presence

Als je gehoord en gezien wilt worden is het belangrijk om eerst jezelf te gaan horen en zien. We werken aan jouw aanwezigheid in het hier-en-nu. Zonder te leunen op je tekst, of vooruit te denken over wat je wilt gaan zeggen. Waar ben je nu? Wat ís er nu? Helemaal aanwezig zijn bij jezelf én bij de ander; dát is de voorwaarde voor authentieke communicatie naar buiten toe.

Performance

Vaak al in de 2e sessie ga je spreken. Ik coach je, film je, draai aan jouw 'knoppen' om zo te komen tot de spreker die jij wilt zijn. Iemand die zijn publiek wil raken en overtuigen. Iemand die in contact wil blijven met zichzelf én met de ander. Iemand die plezier heeft op dat podium en dit uitstraalt naar zijn publiek. Let wel: bij mijn geen standaard tips en spreektrucjes. We gaan écht naar binnen toe en dat kan soms schuren. Ik begeleid je met geduld en enthousiasme!

Wat voorbij komt..

Ik geef je hier een idee van waar we allemaal aan gaan werken. Natuurlijk is dit afhankelijk van jouw doelen en behoeften, maar dit komt altijd langs:

 • stilte, rust, ruimte nemen op podium.
 • krachtige taal gebruiken.
 • (oog)contact maken.
 • interactie met publiek.
 • sterke opening, goede afsluiter.
 • vloeiende overgangen in je verhaal.

Wat fijn is

 • Als jij tussen onze sessies door je verhaal kunt oefenen in jouw praktijk. Op die manier haal je er het meeste uit, omdat je nog gerichter aan je vaardigheden kunt werken. 
 • Als jij na onze 1e sessie zelf actief aan de slag gaat met het finetunen en eigen maken van je verhaal. Steek tijd in ons traject, het gaat je méér opleveren.
 • Als jij gebruik maakt van de 24/7 'S.O.S'-lijn. Ik ben er voor je, ook als je thuis zit te worstelen met je verhaal of performance.

Wat noodzakelijk is

 • Jij wílt dit. Iedereen die een presentatie 'moet' geven verwijs ik liefdevol door naar een andere coach. Er móet een innerlijke drijfveer in jou aanwezig zijn die keihard -of heel zachtjes- roept: " Nu is het tijd om mijn échte zelf te laten zien".
 • Dat je open staat voor 'een andere manier'. Dat je afscheid durft te nemen van je standaard Powerpoint als vrij vertellen veel meer jouw ding blijkt te zijn. Dat je het lef hebt om je presentatie in te korten om zo de boodschap sterker te maken. Zijn zomaar even 2 voorbeelden.. Open staan dus!

Wat levert dit traject je op?

 • Een aantrekkelijk verhaal dat aansluit bij de luisteraar én bij jou als spreker. Je wílt dit vertellen!

 • Een nieuwe set aan mindset tools die je helpen om stevig te staan op het podium.

 • Je leert zijn met de spanning die er in jou leeft én weet hoe je dan toch een goede prestatie kunt leveren.

 • Jij zegt nimmer nooit meer "NEE" tegen een toffe spreekklus!

 • Vertrouwen in jezelf als spreker. IK KAN DIT EN VIND HET NOG LEUK OOK!

 • Jouw zelfpresentatie wordt krachtiger wat ook in andere sociale situaties heel handig gaat zijn.

TEDx Speaker Coach Alies Dorgelo

Ik ben Alies. Ervaren presentatiecoach & TEDx Speaker Coach.

Mijn 1-op-1 coachtrajecten zijn altijd volledig op maat. In een intake bepalen we jouw doelen én wensen. Ik help je van a tot z bij het ontspannen en succesvol spreken in het openbaar - op welke plek dan ook. Ik loop met je mee, geef je liefdevolle maar stevige schoppen en vang je op als het even tegenzit. We bouwen sámen aan die perfecte lezing, presentatie of pitch.

Ben je klaar om de echte versie van jezelf neer te zetten op podium? Dan ben ik je coach. Let's kick ass together!

"Het is mijn deeper belief dat als we stoppen met het delen van bullshit, er meer ruimte ontstaat voor ons allemaal om te zíjn. Just as we are. Because we are."
marcel ravenshorst

"Alies heeft mij bijzonder goed en professioneel geholpen met mijn presentatietechnieken. Van structuur en opbouw tot aan 'storytelling'. Ze doet dit op een prettige en persoonlijke manier welke je meteen vertrouwen geeft. Daarnaast ook een hoop fun. Ik kan haar zeker aanbevelen als je jezelf wilt verbeteren op het presentatievlak."

Marcel Ravenshorst
NicolineLangendijk

"Alies brengt je terug bij jezelf; wie ben je en wat heb je te bieden voor jouw klant? En dat zo concreet mogelijk omschrijven, zodat iedereen meteen begrijpt wat je doet. Alies geeft handvatten en voorbeelden hoe je dat het beste kan doen.

Je merkt direct dat Alies de expert is. De feedback die ze geeft, daar kun je meteen wat mee. Ze is enthousiast en iemand die je dichterbij jouw "why" kan brengen. Aanrader dus!"

Nicoline Langendijk
KristinAmadon

“Alies has done a brilliant job with me as a coach in order to prepare for the TEDx Talk in Apeldoorn. Alies's expertise and professionalism in helping build and prepare the talk were key. She is excellent with her command of the English language, hands on, critical, and creative in getting a focus message to the audience.

Her coaching on the personal presentation skills of how to use key words, pauses and remembering to breathe during a presentation gave me the ability to deliver a clear and impacting message. Thank you Alies."

Kristin Amadon

3 maanden INTENSIEF 1-op-1

€ 1450 exclusief btw **
 • 3x 2,5 uur live werken met mij in 't Kalfje (1 sessie per maand)
 • 24/7 coaching voor vragen, hobbels en alles wat ertoe doet!
 • Live podiumdag (oefenen voor publiek)
 • ** Betalen in 2 termijnen van €725 is mogelijk